Träning kommande vecka

Såhär ser veckans planerade träningspass ut (mest som en påminnelse till mig själv):

Måndag: Håller Intense-pass på gymmet + ridning
Tisdag: eftermiddagspass med bål och axlar
Onsdag: morgonpass ben och röv
Torsdag: morgonpass triceps och bröst
Fredag: morgonpass rygg och biceps

Lördag ska jag partaja så helgen blir vilodagar! 💕

Rygg och biceps

Jävlar! Just hemkommen från ett morgonpass på gymmet efter jobbet. Så skönt att ha det bortgjort! Rygg och biceps blev det idag. Död. Men skönt att jag rehabat så pass bra att jag faktiskt kan köra marklyft, om än inte tunga. En muskel i min skuldra har varit utan funktion i många år, vilket har pajat en axelled. Jag har alltså inte fått jobba tungt med armarna i fyra år, vilket inkluderar att hålla i en skivstång. 

Dagens pass såg ut följande. 
Marklyft med stegrande belastning
Latsdrag v1
Rodd
Latsdrag v2
Biceps curl m hantlar
Bicepscurl med stång
Hammer curl
Kettlebellsvingar

Skönt! Körde marklyft till 60 kg. Låter lite (och är lite) men för mig är det STORT att axeln håller. Tålamod är nyckeln. ;) Dock är händerna döda och valkiga. Lätt värt det!
Dags att hoppa ner under ett varmt täcke med en varm hund och katt. Ska upp om några timmar och härja i stallet och rida hästen. :) Puss på er!

Lördagsnöje

Sitter på jobbet och försöker tagga till! Om några timmar är vilodagarna slut och jag snor med mig Elin till gymmet. Har bara sovit 2,5 timmar idag så är rätt mosig i huvudet. Men om några timmar blir det rygg och biceps! 

Har annars haft en pissig dag. Fy fan. Men min karl drog på en tv-serie och höll mig nära och strök mig på ryggen en timma, vilket gjorde det hela mycket bättre. 💕 Dessutom så passade jag på att nätshoppa lite träningskläder! Bland annat dessa tights!


Damn! Hoppas de sitter bra när de dyker upp. 😻

Puss på er!

Utvärdering av passet

Gårdagens pass gick bra, trots en kaosartad start med glömda gymkort etc. Haha. Det löste sig. Jag och Elin (träningspartner in crime) tränade på "mitt gym", dvs där jag jobbar, igår. Egentligen har vi haft kort på lika gym, vilket har gjort det lite bökigt att träna tillsammans. Så jag fixade ett billigt kort till Elin. Känns så mycket lättare nu. ;)
 
schemat stod bröst och triceps. Jag hatar bröst och triceps, men har gett mig fan på att kunna bänka någorlunda ok i framtiden utifrån min skadade axelled, så då är det ju bara att träna antar jag! Passet bestod av bänkpress, bröstpress m hantlar, flyes m hantlar, flyes i maskin, kickbacks, tricepsdrag i kabelmaskin, tricepspress och lite rörlighet. Idag så känns det alldeles lagom i musklerna. Inte för ont, men lite göttigt smärtsamt att faktiskt behöva använda musklerna. Dock kan jag ge lite konstruktiv kritik till mig själv, och det är att försöka hålla fokus lite bättre under passet. Vi körde på bra, men jag hittade inte riktigt den där träningsbubblan som jag måste ha runt mig för att prestera optimalt.
 
Förutom själva träningen så var dagen både lång och bra. Jag hängde med min karl hela dagen, och vi både roadtripade, handlade ny telefon till honom, kaffade på stan, lagade mat, spelade, härjade och hade trevligt. Älskar sådana dagar. :) 
 
Just i denna stund snöar det ute. Fantastiskt. Hoppas det håller i sig. :) 
 
Nej fan! Dags att ta tag i dagen! Fredag och lördag blir vilodagar, sedan kör vi rygg och biceps söndag morgon, stallet på söndag kväll, jobb på gymmet på måndag och sedan stallet, bål på tisdag och ben + röv på onsdag! Fett!

Träningsvärk

Ugh... Tror ni jag har någon träningsvärk? 😂 Blir dock triceps och bröst idag. Elin fick lägga upp passet. Vi tränar väldigt olika så det är kul att få utbyte av varandras övningar. Dock ska jag smyga in lite rörlighet för ben om jag får tillfälle. Djupa benböj med pinne ovanför huvudet och liknande. Love it! 

Ligger just nu i karlns soffa och vickar på tårna medan han pillar på sin nya mobil. 💕


Axlar!

Vilken dag... I all positiv bemärkelse. :) jag har så härliga vänner runt mig som älskar träning lika mycket som jag. Grymma Elin kom förbi på kaffelunch och skitsnack någon timme innan vi drog till Stil för att köra ett redigt axelpass med inslag av skuldra. Jag tränar alltid bäst när jag har en tydlig plan. Elin är lika dan tack och lov. 

Dagens pass bestod av lätta frivändningar som uppvärmning och sedan en skön mix av pressar och drag med stång, hantlar och kettlebells. Avslutade med tricepshävningar och armklättring för att köra slut på oss. Vi lyckades. Dessutom hann vi med lite goblin squats som paus. Kroppen kommer kännas imorgon. 💪😁👍

Kafferep och träningstagg med Elin!


Äntligen hemma!

Wooo! Hemma och redigt jävla slut i kroppen. Passet på gymmet gick fucking perfekt. Burpees, spurtar, medicinbollar, frog squats, tyson, bakåtplanka, benböj och höftöppnare i en salig blandning. Taggade deltagare och svett som ångade i salen. 👌

Direkt efter en spurt med bilen till finaste Elin. Vi byltade på oss mängder med kläder (snö ute!) för att inte frysa ihjäl. 😂 promenad, pyssel, pussar på hästar och rulla höbalar stod på schemat. Dessutom kaffemys och mobilletande i en halvtimme. ;) nu är jag slut i både knopp och kropp, men lycklig, och ska hoppa i badet och mysa med P3 dokumentärer och te. Kanske en film. Natten är ung! Puss!

Intense

På väg till gymmet för att hålla ett Intense-pass! Klurar på vad deltagarna ska få hitta på idag. Tänker mig rörlighet  kombinerat med pulshöjande och ett par utmaningar. Tror det blir så jävla bra! 💪

Hallå världen

Börjar om. Vem är jag?
Emma. Idrottamedicinare som just nu klurar på vad jag ska göra med livet? Eget företag eller anställd i ett jobb jag vill ha? Jobbar mycket med träning till och från, och har tränat själv hela livet. Detta ledde mig till en universitetsutbildning som nu kallas Tränarprogrammet. En medicins utbildning med fokus på hur kroppen står i relation till träning på en praktisk och djupt fysiologisk nivå. Efter utbildning var avklarad har jag jobbat både med projekt, som gyminstruktör, föreläsningar, utbildningar, styrelsearbeten, tränare, sprinttränare, inhyrd tränare, idrott för barn och diverse annat roligt, just nu står jag i valet och kvalet hur jag vill fortsätta mitt liv. Det är svårt, men roligt!

Den här bloggen får följa mig på vägen. Ni är välkomna att hänga med!

RSS 2.0